Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Gryta på get/killing eller lamm.  (läst 3136 gånger)

Methoni

  • Inlägg: 195
    • Närke
Gryta på get/killing eller lamm.
« skrivet: 02 okt-07 kl 07:40 »
Två gryta som ofta görs här i Grekland och som jag älskar:

Gryta1:
1kg    kött
1        lök
1½dl  smör
½kg   mogna tomater
1½ dl torrt sött vin
          finkackad persilja
          salt och peppar

eller

Gryta2
1kg     kött
1         lök
500gr  passerade tomater
2½ dl   olja (helst olivolja)
1msk   smör (till stekningen)
2         kanelstänger
8-10   hel nejlika
          salt peppar  

Beredning av de båda:
Skär köttet i kuber
Hacka löken.
Bryn köttet i lite av smöret (gryta 1) el. lite av oljan+ en klick smör (gryta 2), använd stepanna.
Häll över det brynta köttet i en kastrull.
Låt löken få svettas i stekpannan, häll sedan i den i kastrullen.
Lägg i resten av ingredienserna i kastrullen.
Låt koka långsamt i ca 50min.
Späd ev med vatten om det behövs, tills dess det blir en tjock sås.

Servera med kokt ris, potatismos eller friterad potatis, sallad och bröd.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

463 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser