Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gryta på get/killing eller lamm.  (läst 3003 gånger)

Methoni

  • Inlägg: 195
    • Närke
Gryta på get/killing eller lamm.
« skrivet: 02 okt-07 kl 07:40 »
Två gryta som ofta görs här i Grekland och som jag älskar:

Gryta1:
1kg    kött
1        lök
1½dl  smör
½kg   mogna tomater
1½ dl torrt sött vin
          finkackad persilja
          salt och peppar

eller

Gryta2
1kg     kött
1         lök
500gr  passerade tomater
2½ dl   olja (helst olivolja)
1msk   smör (till stekningen)
2         kanelstänger
8-10   hel nejlika
          salt peppar  

Beredning av de båda:
Skär köttet i kuber
Hacka löken.
Bryn köttet i lite av smöret (gryta 1) el. lite av oljan+ en klick smör (gryta 2), använd stepanna.
Häll över det brynta köttet i en kastrull.
Låt löken få svettas i stekpannan, häll sedan i den i kastrullen.
Lägg i resten av ingredienserna i kastrullen.
Låt koka långsamt i ca 50min.
Späd ev med vatten om det behövs, tills dess det blir en tjock sås.

Servera med kokt ris, potatismos eller friterad potatis, sallad och bröd.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

591 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning där det mesta tas upp! Klart prisvärd läsning.
/Theo

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser