Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Torkning  (läst 13879 gånger)

Maria C S

  • Inlägg: 3370
    • Småland
SV: Torkning
« Svar #40 skrivet: 19 okt-13 kl 15:24 »
Se även filmerna jag la in i TiBs å min tråd

Många goda tips och tricks där. Dvs inlägg 166, 167 och 168

http://www.alternativ.nu/index.php?topic=148857.msg1465268#msg1465268
Varför ska man betala för att bo på en planet som man är född på ?

Gilbert

  • Gäst
SV: Torkning
« Svar #41 skrivet: 19 okt-13 kl 18:32 »
Trattisarna blev torra, spröda och fina. Jag körde trumpeten en gång till i ca 2 timmar och de blev också lika torra. Det behövs inga tillsatser om svampen blir tillräckligt torr.

Maria C S

  • Inlägg: 3370
    • Småland
SV: Torkning
« Svar #42 skrivet: 19 okt-13 kl 18:51 »
Trattisarna blev torra, spröda och fina. Jag körde trumpeten en gång till i ca 2 timmar och de blev också lika torra. Det behövs inga tillsatser om svampen blir tillräckligt torr.


Nä bara lite grädde eller smör  ;)

Jag brukar köra sönder dom i matberedaren så det bara blir småbitar sen har jag dom i glasburk som jag tar ur med mått när jag lagar mat/sås/soppa mm
Ååå trattisar.. har inte plockat en enda i år  :-[
Varför ska man betala för att bo på en planet som man är född på ?

Gilbert

  • Gäst
SV: Torkning
« Svar #43 skrivet: 19 okt-13 kl 20:11 »
Jag drar isär svamparna till 3- eller 4-delar så de klyvs och fortfarande påminner om trattisar. De blir dessutom enklare att torka och förstås lite skrymmande förvaring. Kul med en hel hylla svamp så att grannarna nästan kräks när de tittar in i mitt walk-in skafferi.  ;D

Trumpeten blev smolk efter torkning och det blev bara 1 1/2 stor burk och ser inte lika imponerade ut. Det skall kännas underbart för ögat också!!

Jag har smulat en burk som t ex krydda i såser etc. Men allra helst vill man ha grädd-kantarell-sås till vilt kött, hemkörd potatis, lingon och vinbärsgelé. Löken och broccolin är också från egna trädgårdlandet. Det är dovhjort på tallriken. Detta är livet!!

Maria C S

  • Inlägg: 3370
    • Småland
SV: Torkning
« Svar #44 skrivet: 20 okt-13 kl 00:13 »
 ;D umf .. nu blev jag ju hungrig .. ser gött ut !
Varför ska man betala för att bo på en planet som man är född på ?

annapanna8

  • Inlägg: 25
    • Västmanland
SV: Torkning
« Svar #45 skrivet: 02 jan-14 kl 13:31 »
Jag har mest torkat svamp och äpplen än så länge och det tycker jag blir bra :) Äpplen använder jag i müslin och svampen när jag lagar mat. Svart trumpetsvamp har jag sen finfördelat och gjort kryddsmör på, det blir kanonbra. Torkade trattisar är gott att göra pastasås på tex, förutom i gräddsås och grytor då. Hur torkar ni andra blåbär tex? Och jordgubbar? Det vill jag lära mig då jag har så fullt i frysarna

Lockfågeln

  • Gäst
SV: Torkning
« Svar #46 skrivet: 02 jan-14 kl 13:50 »
Hur torkar ni andra blåbär tex? Och jordgubbar? Det vill jag lära mig då jag har så fullt i frysarna

Jordgubbar har inte prövat att torka själv men däremot snaskat i mig torkade skivade som en bekant torkat - syndigt gott. Blåbär tar en hel evighet och riktigt lika bra som jordgubbarna eller äppelringar tyckte jag inte heller att det blev, men kan nog funka i müsslin.

lsjonsson

  • Inlägg: 32
  • Emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby
    • Norrbotten
SV: Torkning
« Svar #47 skrivet: 15 maj-14 kl 09:50 »
En intressant länk om samer o mat. Allt kanske inte passar in här men lite grand. :)
http://www.samer.se/3539
/Stefan
Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga.
/Arthur C. Clarke

Smajsan

  • Inlägg: 1733
    • -
SV: Torkning
« Svar #48 skrivet: 17 maj-14 kl 18:47 »
En intressant länk om samer o mat. Allt kanske inte passar in här men lite grand. :)
http://www.samer.se/3539


Det var riktigt kul att läsa.
Jag är helt borta. Ska gå och hitta mig själv. Om jag skulle dyka upp innan jag kommer tillbaka, så snälla, be mig att stanna kvar och vänta.

 

lsjonsson

  • Inlägg: 32
  • Emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby
    • Norrbotten
SV: Torkning
« Svar #49 skrivet: 17 maj-14 kl 20:19 »
Samerna kan o har lärt sig mycket som vi skulle lära oss. :)
/Stefan
Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga.
/Arthur C. Clarke


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

532 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Så glad att jag hittade denna tidning och det är lite som julafton varje gång den kommer i brevlådan
/Mathilda Oja

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser