Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kefir som skär sig  (läst 2434 gånger)

Hallstrom

  • Inlägg: 84
    • Blekinge
Kefir som skär sig
« skrivet: 10 sep-13 kl 13:52 »
Jag har hållt på med kefir i en vecka ungefär.
Jag lägger 1tsk-1msk kefirgryn i en halvliter mjölk, ställer i ett mörkt skåp i rumstemperatur, och rör om några gånger om dagen.
Efter ett dygn har mjölken blivit tjock på ytan, men resten är helt rinnigt.
Låter jag det stå ett dygn till separerar det sig, och blir vassle och grynig ost.
Hur ska man göra för att få till en bra konsistens?


Karlsdotter

  • Inlägg: 1498
    • Ångermanland
SV: Kefir som skär sig
« Svar #1 skrivet: 10 sep-13 kl 13:57 »
Du låter det stå för länge då .

Det blir ost när syran blivit hög nog .

 

Hallstrom

  • Inlägg: 84
    • Blekinge
SV: Kefir som skär sig
« Svar #2 skrivet: 10 sep-13 kl 15:35 »
Men om det inte står så länge blir det ju helt blaskigt..  ???


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

566 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser