Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Frysa spritärtor  (läst 11220 gånger)

Malin.S.

  • Inlägg: 539
    • Norge
    • Jordnær mat
Frysa spritärtor
« skrivet: 17 aug-12 kl 19:31 »
En enkel fråga; När man skall frysa spritärtor skall de då förvällas/kokas på något vis innan eller fryser man dem råa?
Malin

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Frysa spritärtor
« Svar #1 skrivet: 18 aug-12 kl 12:21 »
Ja, de skall förvällas, annars omvandlas sockret till stärkelse. Koka upp vattnet med lite salt, lägg i dem när det kokar, och förväll 1-2 min, lägg sedan i isvatten för att kyla ned fort.

I princip alla grönsaker skall förvällas innan fryses, och det skall ske så fort som möjligt efter skörd, majskolvar börjar smaka sämre redan någon timme efter skörd. Kommersiella ärtodlare förväller ärtorna inom någon timme efter skörd

 

Malin.S.

  • Inlägg: 539
    • Norge
    • Jordnær mat
SV: Frysa spritärtor
« Svar #2 skrivet: 19 aug-12 kl 14:35 »
Tack för svaret kurt! :)
Då skall jag göra det.
Malin


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

592 gäster, 1 användare
skogskälla

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser