Är det vanligt att man korsar dessa två sorter? Och jag antar att med en Leicester bagge på gotlandstackor sätter lammen mer kött på benen än hos rasrena Gotlands?
Jo. så är det. Men den effekten försvinner fort om man fortsätter att korsa avkomman med Gotlandsbagge...
Jag gjorde den korsningen en gång, eftersom jag hade en hage som inbjöd mina Gotlandstackor till hoppning. Jag tänkte att avkommorna/korsningsdjuren skulle kunna beta den hagen. Nu fick jag aldrig prova detta i praktiken, eftersom jag flyttade.
Jag tycker att korsningsavkommorna har haft sämre klövhälsa, mycket spruckna klövar etc. Men det kan ju bero på baggindividen som jag använde... Han var en jäkel på att stångas med. Han fick in en klockren på mig en gång i huvudet, när jag böjde mig framåt inne i fårhuset. Jag såg stjärnor

Men det kan ju också bero på baggindividen

Däremot har jag haft många djur med svarta fläckar. Vitt skinn med en svart fläck någonstans på kroppen. Och när Gotlandsfärgerna börjar att ta överhanden och lammen blir grå, så blir skinnen lätt flammiga. (Framåt 6% Leicester i lammen)