Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vid stekandet av fläsk.  (läst 1316 gånger)

Wernher Hingsk

  • Gäst
Vid stekandet av fläsk.
« skrivet: 18 apr-11 kl 22:27 »
Hej!
Det händer att man steker fläsk, och under stekningens gång uttränger små vita detaljer ur fläsket.Vad är det? Detta gäller "köpefläsk!" Hemslakt-fläsk har icke denna egenhet. Förklara gärna!
Hälsning! W H


 

Körven

  • Inlägg: 1199
    • Värmland
SV: Vid stekandet av fläsk.
« Svar #1 skrivet: 19 apr-11 kl 13:30 »
Du har förmodligen köpt rimmsaltat fläsk,och det är saltlaken som sipprar fram.Är det inte rimmsaltat så kan det bero på att man ökat vikten på fläsket genom att speeda upp det med vatten.Det finns olika metoder att göra det på.
Om du köpt lågpriskött på extrapris så märker man att vid stekning så blir stekpannan full med vatten.Det beror inte på att köttet är saftigt,utan på att det är tillsatt vatten.Så man betalar väldigt mycket för vattnet.Denna metod var förbjuden i Sverige innan EU inträdet,men nu är det fritt fram.
Julskinkan är ett typiskt exempel på hur mycket vatten skinkan kan innehålla,men det står i ärlighetens namn på förpackningen,att den kommer att krympa.
Agent i underlättelsetjänsten.
Lurar aldrig den fattige eller förför gammla kärringar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

477 gäster, 3 användare (1 dolda)
Sundance, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser