Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vid stekandet av falukorv.  (läst 13765 gånger)

Wernher Hingsk

  • Gäst
Vid stekandet av falukorv.
« skrivet: 18 apr-11 kl 22:25 »
  Hej!
Det händer att man steker falukorv, och oftast bildas det svarta detaljer på korven eller i dess närhet på stekpannan. VAD är det? Vissa sorter falukorv har en tendens att vara svårstekt ; vill gärna fastna. NÅGON påstod att det berodde på att det var en mängd potatismjöl i korven! Var god giv mig sanningen om dessa båda problem!
Hälsning!  W  H
« Senast ändrad: 01 okt-11 kl 22:27 av Wernher Hingsk »

Helena R

  • Inlägg: 1862
  • Maskinförare
    • Östergötland
SV: Vid stekandet av falukorv.
« Svar #1 skrivet: 18 apr-11 kl 22:30 »
Jag har hört att man ska steka falukorv på ganska svag värme, annars bränns mjölkproteinet fast. Ibland tycker jag att det verkar som min stekpanna avger svarta partiklar (järn?) som prickar på ägg t ex.
Jag, lilla sonen, katterna och hönsen... Vi bor i ett underbart torp på landet dit knappt nån hittar. :D

Fny

  • Inlägg: 272
    • Uppland
    • Handicraft by Agis
SV: Vid stekandet av falukorv.
« Svar #2 skrivet: 19 apr-11 kl 09:56 »
Jag har hört att man ska steka falukorv på ganska svag värme, annars bränns mjölkproteinet fast. Ibland tycker jag att det verkar som min stekpanna avger svarta partiklar (järn?) som prickar på ägg t ex.

Mm det är väldigt lätt hänt med gjutjärnspanna, framförallt om den har varit lite förr torr (inte tillräckligt insmörjd!)... Järntillskott, säkert bara nyttigt.  :-[

Wernher Hingsk

  • Gäst
SV: Vid stekandet av falukorv.
« Svar #3 skrivet: 19 apr-11 kl 12:50 »
Hej, "Helena R" och "Fny!"
Tack för era svar! Glöm inte min närliggande fläskstekningsfråga!
Hälsningar!  W  H

 

Körven

  • Inlägg: 1199
    • Värmland
SV: Vid stekandet av falukorv.
« Svar #4 skrivet: 19 apr-11 kl 13:20 »
Det som bildas i stekpannan som kan liknas vid smält plast,är blodplasman som släpper vid upphettning,från tillsattserna.
Det går att undvika genom att steka i Olivolja och margarin blandning,då bränns det inte så lätt.
Agent i underlättelsetjänsten.
Lurar aldrig den fattige eller förför gammla kärringar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

441 gäster, 2 användare
gorlan, MickeMård

* Forum

* Om tidningen Åter



- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser