Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vin av saft och andra saker ....  (läst 4804 gånger)

dayu

  • Inlägg: 1
    • Jämtland
Vin av saft och andra saker ....
« skrivet: 23 apr-11 kl 18:23 »
Hej, är ny på forumet och ny med att brygga. Gjort en Rulles 7dagars vin som vart kanon bra och en mäsksatts som ska exprementeras med.

De jag nu är nyfiken på är, hur kan man göra något lättdrucket som har en relativt bra % , går på 1-2 veckor och är billigt? Då ekonomin är haltande och kraven på smak inte allt för höga så vill jag få lite hjälp här på forumet.

Funderat på att köpa saft koncentrat utan tillsatser och gör vin på de, men undrar då hur mycket koncentrat jag behöver och vilken jäst skulle passa bäst till detta ändamål?? (tips tack)
Har Lalvin EC-1118 jäst, en jäst som tål höga och låga grader och kan jäsa upp till 18%, men jag känner inte till hur länge de ska stå samt socker nivå som behövs på denna jäst. (info tack)

Personer som är negativa och försöker ändra min smak och tanke ang att de ska ska gå snabbt undanbedes. Har förklarat situationen, så håll er till frågeställningen tack :) 1-2v, ekonomiskt och ska fylla sin funktion, berusad.

Tacksam för tips !!

Gronavagen

  • Inlägg: 1554
    • Uppland
    • 1000 sätt att driva en matte till vansinne- en blogg om att (över)leva med en flock hundar
SV: Vin av saft och andra saker ....
« Svar #1 skrivet: 23 apr-11 kl 18:35 »
Det mest ekonomiska är nog maskrosvin. Snart kommer flädern också.
I england gör man nässelöl. Till hösten kan man göra nyponvin osv

Hur starkt vinet blir beror på vilken jäst du väljer, olika sorter tål olika halter av alkohol. Dock om vinet hinner bli av med jästsmaken lämnar jag osagt.

KjellX

  • Inlägg: 291
    • Västergötland
SV: Vin av saft och andra saker ....
« Svar #2 skrivet: 23 apr-11 kl 19:59 »
Billigast att ta fram alkohol torde väl vara att köra med en plastbrännare, inget vin, men man får välan en 8 - 10 liter starksprit per vecka.

Vin gör man väl för att det ska smaka gott?

 

Radar

  • Inlägg: 1693
    • Jämtland
SV: Vin av saft och andra saker ....
« Svar #3 skrivet: 24 apr-11 kl 14:05 »
Jag såg att du ställt ungefär samma fråga på bryggforum. Jag tror inte du kommer att få andra svar här än på bryggforumet. Medlemmarna här misstänker jag är , om möjligt, ännu mer konservativa.
Mitt råd är att du plöjer igenom bryggforumet och försöker förstå hur jäsproceduren fungerar. Dina experiment med mäsk och saft är nog det närmaste som går att åstadkomma som uppfyller dina kriterier.
Tiden går, som allting annat.
Här går den fort så förbannat.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

545 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser