Hej, är ny på forumet och ny med att brygga. Gjort en Rulles 7dagars vin som vart kanon bra och en mäsksatts som ska exprementeras med.
De jag nu är nyfiken på är, hur kan man göra något lättdrucket som har en relativt bra % , går på 1-2 veckor och är billigt? Då ekonomin är haltande och kraven på smak inte allt för höga så vill jag få lite hjälp här på forumet.
Funderat på att köpa saft koncentrat utan tillsatser och gör vin på de, men undrar då hur mycket koncentrat jag behöver och vilken jäst skulle passa bäst till detta ändamål?? (tips tack)
Har Lalvin EC-1118 jäst, en jäst som tål höga och låga grader och kan jäsa upp till 18%, men jag känner inte till hur länge de ska stå samt socker nivå som behövs på denna jäst. (info tack)
Personer som är negativa och försöker ändra min smak och tanke ang att de ska ska gå snabbt undanbedes. Har förklarat situationen, så håll er till frågeställningen tack

1-2v, ekonomiskt och ska fylla sin funktion, berusad.
Tacksam för tips !!