Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Har plockat peppar- och skäggriska hur ska jag tillreda dem?  (läst 6635 gånger)

MickeMård

  • Inlägg: 1710
  • Allt åt alla.
    • Östergötland
Som ämnet säger så har vi plockat en massa av dessa svampar. Finns det inget annat sätt att tillreda dem på än att salta in? Har sökt runt lite och har bara hittat hur man saltar in. Kan man inte bara förvälla?

Tack på förhand, Micke.
Utan landsbygden finns ingen stad. Utan staden finns bara landsbygd.

Pata

  • Inlägg: 119
    • Ångermanland
    • Naturens Skafferi
SV: Har plockat peppar- och skäggriska hur ska jag tillreda dem?
« Svar #1 skrivet: 24 sep-10 kl 00:30 »
Förväll och gör en finsk risksallad!

7-8 dl riskor
1 äpple
1 lök
1 tsk salt
1 frp gräddfil
Koka riskorna 10 minuter och skölj dom i kallt vatten. Hacka och salta svampen. Hacka lök och äpple. Blanda samman allt och låt salladen stå och dra ihop sig några timmar i kyl.

mvh
Patrik

MickeMård

  • Inlägg: 1710
  • Allt åt alla.
    • Östergötland
SV: Har plockat peppar- och skäggriska hur ska jag tillreda dem?
« Svar #2 skrivet: 24 sep-10 kl 07:22 »
Tack Patrik. Jag har redan kokat och fryst in dem. Kokade upp dem två gånger fem minuter och hällde bort vattnet varje gång. På slutet pressade jag ur vattnet innan jag frös in dem. Hade även salt i kokvattnet.
Utan landsbygden finns ingen stad. Utan staden finns bara landsbygd.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

546 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser