Hej alla glada.
Idag var det äntligen dags att testa att göra korv själv, eller egentligen började jag redan i går kväll.
Först gjordes en smet av:
1000 gr kaninfärs
2-3 dl vatten
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta (skall nog ta 2 nästa gång)
4-5 matskedar allkrydda (Kryddhusets, innehåller salt, cayenne,ingefära,koriander,paprika,peppar,spiskummin,vitlök, lök och selleriextrakt.
Alltihopa kördes i matberedare tills allt var väl blandat och smeten blev slät.
Sen var det dags för köttkvarnen, med korvhorn och själva korvstoppandet. Lite klurigt för en
ovan, men det gick till slut.
Sen lät jag korvarna hänga i kylen tills idag.
Rökte korven i ca 60 grader i 2 timmar, sen ner i en gryta med 75 gradigt vatten tills innertempen blev 70 grader.
Provsmakning, mycket god.