Helst så ska man ju känna nån som känner nån... Typ...
Men sen känner jag att jag är ganska så kräsen med vilken typ av jaktlag det är oxå. Jag vill till exempel inte ha att göra med ett likadant jaktlag som mitt ex jagade i. "Hänga köttet, nä det har vi inte tid med!"...
Hur kul är det att plocka fram en älg-kalv-biff ur frysen som sen inte går att äta för den är seg som en skosula...
Och ve den flicksnärta (jag, 24 år gammal, som nyss hade gått en styckningskurs) som kom och talade om för gubbarna hur älgjakt gick till.
Nu var det ju inte själva älgjakten jag hade åsikter om, utan det faktum att dom styckade, malde och frös allt kött från älgjaktsveckan på lördan... SAMMA VECKA!!!
Sista djuren sköts oftast på torsdagen, och det var oktober-jakt, så dygnsmedeltemperaturen låg inte många pinnar över nollstrecket.
Som MEST blev det 20-25 dygnsgrader, och det var på dom djur som sköts första dagen.
Vad sägs om 5 dygnsgrader på en stor älgtjur?
Gissa om det blev mycket köttfärs av den...
Kötthanteringen är a och o för mig eftersom det är därför jag vill jaga. Jag vill ha mat i frysen. Och det ska vara så bra mat som möjligt... Och när man VET hur kött ska hanteras för att bli så bra som möjligt så är det ju jäääävligt frustrerande att bara kunna stå och titta på medans hundratals kilo prima älgkött förstörs så till den milda grad att det enda det duger till är köttfärs och skav...
/Sara