Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kalvdans på getmjölk  (läst 1638 gånger)

bock

  • Inlägg: 68
    • Östergötland
Kalvdans på getmjölk
« skrivet: 08 maj-06 kl 21:11 »
Har nyligen börjat att handmjölka en av våra getter. Provade på att göra kalvdans eller killingdans på råmjölken. Till en liter råmjölk blandade jag i en matsked strösocker och lite kanel eller kardemumma. In i ugnen på 175 grader i ca en timma. Jättegott med vispad grädde och sylt.

Gruff

  • Inlägg: 4572
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Kalvdans på getmjölk
« Svar #1 skrivet: 08 maj-06 kl 22:15 »
Intressant. Har du haft tillfälle att jämföra konsistensen med kalvdans gjord på komjölk?

bock

  • Inlägg: 68
    • Östergötland
Re:Kalvdans på getmjölk
« Svar #2 skrivet: 11 maj-06 kl 22:07 »
Det är ingen större skillnad på smak och konsistens men den tar längre tid på sig att stelna i ugnen, getmjölken är ju magrare än komjölken.

Staina_

  • Inlägg: 33
    • Dalarna
Re:Kalvdans på getmjölk
« Svar #3 skrivet: 15 maj-06 kl 13:49 »
jag tycker å att det är jättegott men har spart lite åt killingar som inte är födda än utefalldet skulle hända nått=(

bock

  • Inlägg: 68
    • Östergötland
Re:Kalvdans på getmjölk
« Svar #4 skrivet: 23 maj-06 kl 21:12 »
Tyvärr så dog våra killingar när dom föddes, så all mjölk får vi ta tillvara på nu. En bockkilling har ialla fall överlevt till den andra geten.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser