Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Att göra egen fetaost  (läst 7497 gånger)

ärkeängel

  • Inlägg: 12
    • -
Att göra egen fetaost
« skrivet: 12 jun-10 kl 11:05 »
Hej.
Jag vill lära mej att göra min egna fetaost.
Kan ni inte dela med er av era recept så är ni snälla.
Kramis

Stadsbarn

  • Gäst
SV: Att göra egen fetaost
« Svar #1 skrivet: 13 jun-10 kl 15:42 »
Vilken typ av mjölk har du?

ninna b

  • Gäst
SV: Att göra egen fetaost
« Svar #2 skrivet: 13 jun-10 kl 20:34 »
Såhär ur minnet.....
1% mesofil och 1 % thermofil i 32 gradig mjölk
Låt förmogna i 30 minuter
Tillsätt 20-22 ml löpe / 100 liter mjölk
Bryt i 1-1½ cm kuber efter 30-40 minuter
Rör en stund och låt vila sådär 20 minuter
Rör ett par minuter och låt vila ytterligare 25 minuter.
Ta upp flödigt
Ph bör vara sådär 6,2
Vänd med jämna mellanrum
Dag 2...lägg i 9% saltlake ( kylskåpskall )

Kolla på www.cheesemaking.com där finns mycket att hämta

Battlepoodle

  • Inlägg: 27
  • Stockholmare
    • -
    • Odlingspyssel
SV: Att göra egen fetaost
« Svar #3 skrivet: 20 jun-10 kl 16:55 »
Använd inte komjölk om du vill ha en extra god smak. Getmjölk finns numera i vanliga affärer på laktoshyllan.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

476 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser