Igår åt vi "flott flott" middag på en av våra slaktdrakar vi fött upp under sommaren. Blandras med Peking, Blåanka, Kejsaranka m.m ... ca 6 månader gammal, uppfödd på det han hittat ute + havre. Slaktvikten hamnade på ca 2kg.
Började med att dagen innan skära loss fett från buken som jag smälte, blandade i riven citron + citronsaft, svartpeppar, salt, timjan. Smetade in ankan i denna geggamojja och lät stå i kylen under natten. Tillagades i ugn på 130 grader under 4,5 timmars tid. Först 2 timmar med bröstsidan upp, 2 timmar med ryggsidan upp och sista halvtimmen bröstsidan upp igen. Öste lite då och då.
Resultatet - En riktigt mör fin anka med krispigt skinn. Sås gjordes på en del av spadet (som det blev väldigt mycket utav, hela ugnsformen fylldes ca 3/4

fet anka). Kokt potatis, sallad och stekta champinjoner till. Mums ... Men flottigt, man kunde inte äta så mycket.