Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Brynost  (läst 6075 gånger)

lj

  • Inlägg: 154
    • Övriga världen
Brynost
« skrivet: 22 jan-10 kl 21:22 »
Vill dela med mig av ett brynostrecept som vid sidan av äggost är väldans Bohuslänskt.
Har inte gjort den på länge men nu har jag fått upp farten igen  :)
Så här tycker Brabro Östlund, tidigare verksam på Bohusläns museum att man ska göra;

5 l mjölk
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk löpe (jag tar 1 msk)

-Ljumma mjölken. Ta upp 2 dl av mjölken och vispa ihop den med ägg o mjöl. Häll tillbaka i  mjölken, tillsätt ostlöpen o rör om. Låt stå tills massan ystat sig.

- Rör sönder ostmassan så vasslan skiljer sig från ostmassan o häll upp ostmassan med hålslev i en form, typ avlång sockerkaksform.
Häll av ev vassla. Sätt ugnen på 175 gr.
- Grädda brynosten ugnens nedersta del 1 ½ tim.
- När osten kallnat skärs den i skivor och bryns på båda sidor i smör på svag värme.
- Strö socker över skivorna och servera. Bjud extra socker till.

Skit gott o nyttigt..........

Och av vasslan bakar man underbart bröd


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

486 gäster, 2 användare
Radar, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser