Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Skivbar leverpastej  (läst 3498 gånger)

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Skivbar leverpastej
« skrivet: 11 dec-09 kl 08:44 »
Jag brukar göra bredbar leverpastej, men är så sugen på att testa att göra en fastare skivbar. Hur gör man? Minskar på späcket och mer mjöl och ägg, eller?

Någon som vet, eller har någon smart ide?
Landsflykting i storstan...

uffe 52

  • Inlägg: 55
    • Småland
SV: Skivbar leverpastej
« Svar #1 skrivet: 12 dec-09 kl 17:05 »
hej på dej !
när du gör bredbar pastej kokar du späcket och förväller levern?
och bakar den i vattenbad i ugn?

i skivbar pastej är alla ingridienser råa när man blandar ihop dom
sen lägger man smeten i en form med lock. locket skall vara fast i formen (så locket ej kan lossna)
för smeten sväller under kokningen..
så du kokar formen i vatten. Klä gärna formen invändigt med späck så fastnar inte smeten i formen
Koktiden beror på hur stor formen är men ca 1 timme per kilo.
ca 4 ägg per kilo smet.
hoppas det går bra för dig i (julstöket).
mvh uffe
Har nötkreatur Belted Galloway.bor på en liten gård .Älskar naturen jaga fiska odla.
Många kloka ord sägs på skämt, ännu fler dumma sägs på allvar.

uffe 52

  • Inlägg: 55
    • Småland
SV: Skivbar leverpastej
« Svar #2 skrivet: 12 dec-09 kl 17:25 »
hej igen!
glömde säga att när du blandar ihop smeten så arbeta varsamt
kalla ingridienser det skär sig lätt annars . Och vid kokningen skall vattentempraturen
vara ca 80 grader så försiktig kokning risk för att det delar på sig annars.
jag använder både vetemjöl och potatismjöl ca 60-40.
mjöl mängd ca 1 hg per kilo smet.
hoppas detta har hjälpt dig.
mvh uffe
Har nötkreatur Belted Galloway.bor på en liten gård .Älskar naturen jaga fiska odla.
Många kloka ord sägs på skämt, ännu fler dumma sägs på allvar.

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Skivbar leverpastej
« Svar #3 skrivet: 12 dec-09 kl 18:52 »
Åh, tack för tipsen!
Jag brukar förvälla späcket, men inte levern.
Får prova göra en liten sats kallrörd smet  :D
Landsflykting i storstan...

uffe 52

  • Inlägg: 55
    • Småland
SV: Skivbar leverpastej
« Svar #4 skrivet: 12 dec-09 kl 20:01 »
hej igen!
du jag glömde tala om att lite fläskfärs i smeten ökar bindnigen i smeten
så tar du med lite färs oxo så garantera det ett bra resultat.
mvh uffe. ;)
Har nötkreatur Belted Galloway.bor på en liten gård .Älskar naturen jaga fiska odla.
Många kloka ord sägs på skämt, ännu fler dumma sägs på allvar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser