Lägg skinnet i stensaltat kallvatten så det täcker skinnet. När det är tinat skölj det i såpvatten även det kallt eller 20-25 grader, kolla så pälsen är ren. Skrapa skinnet om det inte är gjort före frysningen och därefter skölj i kallt vatten, låt det torka till lite och garva det sedan. Uringarvning är smidigast och snabbast, alternativ två är fettgarvning. Har du tillgång till bark kan du barkgarva i stället men det tar betydligt längre tid. Du har bra beskrivningar här i forumet och kan söka på garvning eller på skinn annars finns ju Lotta Rahmes böcker om skinn och fiskskinn...Mjukgör och fetta in och mjukgör igen...Viktigt att börja mjukgöringen i kanterna först, en dm eller två inåt från kanten räknat, tag sedan resten.
Det lär finnas rekomendationer om var man börjar mjukgöringen i kanten för att få det plant, kolla i hennes böcker. Det skiljer sig även i precessen om man vill ha pälsen kvar eller inte. Resultatet blir olika bra beroende på, när det är skjutet och hur det är omhändertaget från dödandet-avdragandet av skinnet till frysningen... Skinn går också att salta in så slipper man ta upp plats i frysen.