Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rabarbermarmelad *HJÄLP*  (läst 1163 gånger)

yezzika

  • Inlägg: 145
    • Bohuslän
Rabarbermarmelad *HJÄLP*
« skrivet: 12 jul-09 kl 22:05 »
Håller på att göra rabarbermarmelad, det står på spisen och puttrar.

Ska jag använda Natriumbensonat el. Citronsyra i för att få lite konserverande effekt?

/Jessica
Bor i det röda huset med man, 2 barn. Har 2 hästar & höns av raserna New Hampshire, Vorwerk

 

K@rin

  • Inlägg: 196
    • Närke
SV: Rabarbermarmelad *HJÄLP*
« Svar #1 skrivet: 12 jul-09 kl 22:11 »
Hej!
Det beror på hur du ska förvara den. Natriumbensoat är mer konserverande så om det inte är så kallt där du ska förvara den är det bäst.Är det svalt räcker citronsyran och det socker som är. Socker är ju också lite bevarande i sig.

Lycka till!

//Karin

yezzika

  • Inlägg: 145
    • Bohuslän
SV: Rabarbermarmelad *HJÄLP*
« Svar #2 skrivet: 12 jul-09 kl 22:14 »
Oj, jättetack för snabbt svar!  :-*

Det kommer bara bli en burk eller så (500 g rabarber) och ska förvaras i kylskåp på jobbet.
Förhoppningsvis ska det gå åt i rasade takt som förra året på mackorna med brieost.
Men vill ändå ha lite konserverade utifall.

Tack än en gång!
/Jessica
Bor i det röda huset med man, 2 barn. Har 2 hästar & höns av raserna New Hampshire, Vorwerk


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

468 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Bästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser