Min stapelföda på somrarna under min allra fattigaste tid, då jag dock fortfarande hade getter:
Färskt tunnbröd med färsk keso
Keson gjorde jag dagligen på nymjölkad getmjölk med tillsats av en liten klick fil från butiken. Varje paket räckte bortåt en månad om jag hade tur. Getterna hade jag ju ändå, så de kostade inget extra.
Brödet gjorde jag på mjölblandning med köpt mjöl och grannens hemmalda i hans gröpekvarn. Han hade grisar. Tillsatte bara vatten och salt, och kavlade ut tunt, tunt, på generöst mjölad bakplåt. In i vedugnen, som jag eldade när jag tyckte under dagen. När brödet "gick upp i brygga" var det klart. Det tog olika lång tid beroende på hur mycket jag eldade.
Om jag hade lite mera kronor, kunde jag lägga smör under keson. Mums!
Och så kan Du ju alltid prova att dryga ut mjölet med lite torkade brännässlor. Blir i alla fall trevliga gröna prickar.