Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Rotmos och fläsklägg  (läst 28799 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Rotmos och fläsklägg
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:55 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


En gammal och god klassiker. Läggen är alltså delen mellan skinkan och foten på grisen. Den rimmas i saltlag precis som skinkan, sidfläsket och tungan, ca 10 dagar.
Koka läggen sedan i en så liten kastrull eller gryta som möjligt med vatten så det knappt täcker. Vattnet behöver inte saltas, men däremot kan det vara gott med ett par lagerblad, några krydd- och vitpepparkorn och en lök i. Efter ett par, tre timmar bör köttet vara så mört att det faller av benen när man skakar lite på dem. Ta då upp köttet och forsätt koka kålrot i bitar i spadet (ta upp kryddor och lök först). Sätt sedan på en kastrull skalad potatis i saltvatten. När både kålrot och potatis är klara häller man av potatisvattnet och mosar potatisen tillsammans med kålroten och fläskspadet.
Serveras med stark söt senap som den nedan.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

689 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser