Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rotmos och fläsklägg  (läst 14793 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Rotmos och fläsklägg
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:55 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


En gammal och god klassiker. Läggen är alltså delen mellan skinkan och foten på grisen. Den rimmas i saltlag precis som skinkan, sidfläsket och tungan, ca 10 dagar.
Koka läggen sedan i en så liten kastrull eller gryta som möjligt med vatten så det knappt täcker. Vattnet behöver inte saltas, men däremot kan det vara gott med ett par lagerblad, några krydd- och vitpepparkorn och en lök i. Efter ett par, tre timmar bör köttet vara så mört att det faller av benen när man skakar lite på dem. Ta då upp köttet och forsätt koka kålrot i bitar i spadet (ta upp kryddor och lök först). Sätt sedan på en kastrull skalad potatis i saltvatten. När både kålrot och potatis är klara häller man av potatisvattnet och mosar potatisen tillsammans med kålroten och fläskspadet.
Serveras med stark söt senap som den nedan.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

311 gäster, 2 användare (1 dolda)
LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser