Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölksyrebakterier i honung?  (läst 999 gånger)

vargfot

  • Inlägg: 78
Mjölksyrebakterier i honung?
« skrivet: 02 apr-09 kl 15:06 »
Jag försökte göra en mjölksyredrink på nypon och svensk honung genom att låta drinken stå tre dar i rumstemperatur. Ingen fermentering ingen syra, bara smak av honungssötad nypon.

Går det att odla fram mjölksyrebakterierna i honung eller är de för känsliga och för få till antalet för att kolonisera?



Edit: Undrar även om det finns mjölksyrebakterier i bipollen?
« Senast ändrad: 02 apr-09 kl 15:18 av vargfot »

 

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Mjölksyrebakterier i honung?
« Svar #1 skrivet: 03 apr-09 kl 14:49 »
Jag läste på någon hemsida att vissa honungsproducenter värmer upp honungen till 50 grader.
Jag börjar misstänka att det kan vara orsaken till att ingen fermentering uppstår.
Görs denna uppvärmning av honungen även hos ekologiska producenter?

« Senast ändrad: 03 apr-09 kl 17:22 av vargfot »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

560 gäster, 4 användare
ElMary, gabjo859, Mårten Falk, MaBr

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser