Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölksyrebakterier i honung?  (läst 1040 gånger)

vargfot

  • Inlägg: 78
Mjölksyrebakterier i honung?
« skrivet: 02 apr-09 kl 15:06 »
Jag försökte göra en mjölksyredrink på nypon och svensk honung genom att låta drinken stå tre dar i rumstemperatur. Ingen fermentering ingen syra, bara smak av honungssötad nypon.

Går det att odla fram mjölksyrebakterierna i honung eller är de för känsliga och för få till antalet för att kolonisera?



Edit: Undrar även om det finns mjölksyrebakterier i bipollen?
« Senast ändrad: 02 apr-09 kl 15:18 av vargfot »

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Mjölksyrebakterier i honung?
« Svar #1 skrivet: 03 apr-09 kl 14:49 »
Jag läste på någon hemsida att vissa honungsproducenter värmer upp honungen till 50 grader.
Jag börjar misstänka att det kan vara orsaken till att ingen fermentering uppstår.
Görs denna uppvärmning av honungen även hos ekologiska producenter?

« Senast ändrad: 03 apr-09 kl 17:22 av vargfot »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

672 gäster, 2 användare
Robert Magnusson, LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser