Ja nu är det gjort.
Jag är ju jägare och skjuter gärna vilt, men att avliva djur som man haft länge var inte lätt. Kalkonen var absolut svårast. Tuppar skränar och lever rövare och gör det lite lättare på något sätt medan kalkoner bara visslar lite tyst.
När den var död var det ju inga problem att ta hand om köttet, men innan.
Tur att min man hjälpte till, jag höll ju när vi gjorde den medvetslös och det ska jag tala om; den är vrålstark!! Vi hade fullt sjå att få upp den i snarorna.
Tuppen gick bra också, även om det inte var roligt. Ett och ett halvt kilo köttfärs blev det av en kalkon och en tupp. Finare kött går ju inte få, men jag tror inte jag ska ha kalkoner mera. Inte till slakt iaf. Pallar inte det. Jag fäster mig för mycket,de är ju bara underbara!
Ville bara dela med mig av denna pärs. Går nog lättare nästa gång nu när första gången är klar.
Tuppslakt är ju tyvärr en nödvändighet på hösten.
Jag slaktar ju på kvällen för att inte andra ska se vad som händer. Kanske larvigt, men jag vill ha det så.
MVH G