Datum: 2 september, 2002 ;
När man tagit upp all potatis och känner att jo, det här kommer räcka gott och väl, då kan man unna sig att göra lite potatischips. Det är inte särskilt svårt och smaken kan inte på någon skala jämföras med köpechips.
Skär (oskalade) potatisar i tunna skivor, antingen med en osthyvel eller ensurkålsskärare. Värm upp ett par liter olja i en stor kastrull. Kolla temperaturen genom att slänga i en liten bit vitt bröd; det ska bli gyllenbrunt efter en lite stund. Det är inte så svårt, men ha alltid kastrullocket brevid dig så du kan slänga på det i fall det skulle flamma upp. Häll nu i en grabbanäve potatisskivor och låt dem var i oljan en minut. Ta upp dem med en trådsil eller skumslev och låt rinna av en stund (du kan ta nästa lass så länge). Lägg sedan tillbaks dem och låt dem nu vara i tills de precis börjar få färg. Låt rinna av väl och pudra över finmalet salt med en finmaskig tésil e.d.
Petter
petter@alternativ.nu
(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)