Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  nybörjare på getmjölk-tillvaratagande...  (läst 11285 gånger)

Just_me

  • Inlägg: 1409
    • Småland
SV: nybörjare på getmjölk-tillvaratagande...
« Svar #40 skrivet: 19 mar-11 kl 06:02 »
Vilken bra tråd! Den här ska jag ha som bokmärke så jag hittar den när jag själv kan ha getter!
Vill ju ha dem nu helst, tänk så jag längtar efter en gård!

Vi har hittat getmjölk och massor av olika slags getostar i affären. Sist köpte vi bredbar getost (fasligt dyr var den) som vi hade stora klickar av i en laxpaj med spenat i. Blev gudomligt gott!
Mjölken smakade helt okej, hade en lita annorlunda smak men då är jag van vid den söta laktosfria mjölken. Stort hurra blev det dock då både jag och sambon tålde den! Vi är bägge laktos-känsliga :)

Jonas från Backfors

  • Inlägg: 974
    • Västerbotten
    • Backfors Gård
SV: nybörjare på getmjölk-tillvaratagande...
« Svar #41 skrivet: 03 apr-11 kl 14:59 »
Bra och enkel info för oss som är nybörjare på mjölkningen!
Bor med fru och barn på nästan helt självförsörjande gård i Västerbotten. Nordsvensk brukshäst, Fjällnära kor, Klövsjöfår, Linderödsvin, Bjurholmshöns och Gotlandskaniner.
www.backforsgard.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

792 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser