Ska själv skicka skinn till Tranås.Du ska spänna ut skinnet på gräsmattan och salta med 3-4 kg salt. Efter 2 veckor rulla ihop skinnet och plasta in. Packa i en kartong och skicka det.Allt det står också på deras hemsida hur du ska göra även en massa info hur du vill ha skinnet berett.Lycka till.
Vänta lite nu. Skinnet ska -inte- ligga på gräsmattan i två veckor! Lägg skinnet på en träpall (lastpall) eller liknande. Det behöver komma till luft under. Ett bra ställe för tillfällig kan vara i ett garage eller på logen. Sträck ut skinnet (inga veck) och salta. Kolla om det behöver saltas mer efter ett par dagar och om det ska ligga mer än en vecka. När du ska skicka skinnet så skaka av saltet innan du packar det.
oki, tyckte dom sade gräsmattan på Tranås. Har aldrig skickat skinn förr.Men om man har flera skinn än så, så blir det en massa pallar överallt. Hade för mig när jag slaktade grisar uppe i norrland på ett litet slakteri, så låg det massor av skinn utspridda på marken? Gjorde dom fel då??
Dum fråga; var köper man saltet?