Låter kanske mer som förberedelse för att odla kål, pumpa, gurka, sallat, eller något mer näringskrävande, Vitlök vill enligt min mening helst ha mer mogen näring (för att få bra kvalitet och hållbarhet). Dock vore det bra att sätta något som börjar utvecklas på hösten, eftersom näringen börjar frigöras vid sönderhackning eller nedfrysning. Men vitlöken tar troligen inte upp nån nämnvärd näring förrän till våren, så en hel del kan försvinna. Jag tror f ö att även om man har en vårsådd/satt gröda efter perserklövern, så är det bättre att mylla den (kanske bara ytligt) än att låta den frysa ned. Nedfrysning följd av upptining ger nog störst näringsförlust.
Men om du ändå ska plantera vitlök där, så föreslår jag att du först slår av grönmassan med lie och räfsar den åt sidan, sen gör lämplig jordbearbetning och gödsling, sätter vitlöken, och sen lägger över grönmassan som marktäckning.
Anders