Gjorde den här grytan idag med 1 kg älggrytbitar istället för nötkött, det blev oväntat gott. Vi har tröttnat på viltgrytor med rödvin och enbär och har börjat
prova lite mer oväntade recept

* cirka 1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa
* 2 gula lökar, grovt skurna
* 3 vitlöksklyftor, finhackade
* 1 jalapeño, finhackad med frön och mellanväggar. Alternativt 2 msk finhackad inlagd jalapeño.
* salt och nymald svartpeppar
* 4 dl kalvfond (ej koncentrerad) eller vatten
* jordnöts- eller olivolja
* cirka 800 g fast potatis av sorten bintje, ukama eller asterix, klyftad
* 2 ½ dl kokosmjölk
* 1 ½ dl african red curry sauce eller 2 tsk red curry paste
* rivet skal och saft från 1 limefrukt
* Till servering
* torrostade jordnötter
* valfri chutney
* 6 limeklyftor
* 4 salladslökar, tunt skivade
* 1 dl strimlad grönmynta eller koriander
Tillagning
1. Hetta upp en rejäl tjockbottnad gryta med jordnötsolja,. Bryn köttet väl runt om. Lägg inte i för mycket kött åt gången, det är bättre att bryna i omgångar.
2. Tillsätt sedan lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter.
3. Krydda med salt och svartpeppar. Häll i fonden och täck med lock.
4. Sänk värmen och låt det småkoka i cirka 1 timme eller tills köttet känns mjukt.
5. Tillsätt sedan potatis, kokosmjölk och currysauce.
6. Låt det småkoka tills potatisen är mjuk. Rör i botten med jämna mellanrum så att det inte fastnar.
7. Avsluta med att röra limeskal och -saft och smaka av med salt och svartpeppar.
8. Servering: Lägg upp i djupa tallrikar och servera med tillbehören.