Jag tycker att panna är, kanske inte det i alla väder bästa formatet, men nära på alltid en perfekt blandning av sås, tuggmotstånd och tillagade grönsaker. Alla smaker ryms och nästan råvaror. Enkelt när man vill, avancerat när det behövs. Stekt mat ihopputtrande med härlig gomsmörja. Mumma! Nu till min fråga.
Jag vill ha den vegetarisk. I ett köttigt fall hade det varit enkelt att steka ner en kyckling, några fläskbitar eller en fiskfilé. Men detta går inte an! Igår provade jag med tofu, en besvikelse då det blev svampmjukt och inte alls tuggigt, qourn är förvisso ett säkert kort - men inget man har lust att ständigt ta till.
Vad är nästa steg? Knåda ihop bön-/ärtbiffar? Eller någon sorts stora, hårda bönor som klarar både stekning och puttring, får yta och blir tuggiga? En rotfrukt/grönsak som kan vara lämplig? Hur blir t.ex stora bitar aubergin när man steker? Sötpotatis? Kikärtor eller linser skulle enligt mig få rätten att bli en röra och inte en panna, alltså inte önskvärt.
Att behöva marinera innan är i princip inget problem.