Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Inlagda vitlöksklyftor  (läst 2796 gånger)

Draupner

  • Inlägg: 197
Inlagda vitlöksklyftor
« skrivet: 13 jul-08 kl 19:07 »
Någon som provat att lägga in vbitlöksklyftor i olja?
Hur gör man?

 

hildegard

  • Moderator
  • Inlägg: 556
    • Östergötland
SV: Inlagda vitlöksklyftor
« Svar #1 skrivet: 14 jul-08 kl 14:07 »
Jag brukar göra enligt foljande:
ca 50 klyftor kokas upp i vatten, ca 2 min. Vill man ha de lite fastare räcker det att bara koka upp dem. Sköljs av, skalas och läggs i glasburk. Lagen kokas upp: 1 dl vatten, 1 dl vinäger, 1 dl olja, 1 tsk salt, en handfullk förska örter t ex dragon, oregano, timjan eller vad man önskar, 1 matsked honung eller sirap. Hälls över vitlöksklyftorna. Försluts. Ska stå i rumstemperatur i 3 dygn, därefter i kylen.

Draupner

  • Inlägg: 197
SV: Inlagda vitlöksklyftor
« Svar #2 skrivet: 17 jul-08 kl 19:29 »
Det tackar vi för.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

426 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Dessa välarbetade tidningar ger stor inspiration till att klara sig själv.!
/Inspiration

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser