« skrivet: 28 maj-08 kl 16:32 »
Hej!
Har försökt hitta var jag kan läsa om äggets kvalitet. Finns det någon här som kan tipsa mig om det?
Vi har fyra hönor som värper alldeles släta ägg av skiftande beighet, medan en hönas är något skrovligt. Alla är lika starka i skalet och gulan rent av otrolig till färg och form och höjd i pannan. Smaken ska vi inte prata om!
Beror det ngt. skrovliga på att just den hönan saknar något i födan? Någonting som hon inte kan ta upp?
Den första ruvhönan avslutade med ett ägg med mjukt skal men det verkar för mig rätt logiskt ändå. Den andra ruvhönan är mitt i sin surhet.
Våra hönor värper nu mellan 44 och 53g tunga ägg. De är av rasen Hedemora.
VH från Kolbäck
Maka, mamma, svärmor, trippelmormor, dubbelfarmor, matte, hönsmora, f.d.skolsyrra, dotter, syster, faster och moster. Nybliven statsanställd friherrinna.
Vi fick hem våra Hedemorahöns 080320 och fick beviljat Genbank 090325