Hur det är med gris vet jag inte, men för ren vet jag på ett ungefär, och principen borde ju vara densamma.
Salta med en saltspruta som du sprutar in saltet i renen. I sprutan kan du ha kryddor också. Häng upp renen ovanför en kolbädd, i början har du lite högre värme för att porerna ska gå igen, sedan lägre värme. Du vänder och penslar, vänder och penslar, vänder och penslar, osv, hela dagen lång. Penslar gör du med en oljekryddblandning.
För att kolla att den är klar ska du inte sticka kniven i den hela tiden, för då rinner köttsaften ut. Använd gärna något nålaktigt och lägg renen i sidoläge när du sticker så att köttsaften inte rinner ut.
När den är klar är det bara att tranchera och njuta av en mycket god måltid!

Hoppas det var till någon hjälp, även om det inte var just gris, men som sagt så borde principen vara densamma. En gris är fetare, vet inte om det blir annorlunda pga det ? plus att den tar kanske inte lika lång tid som en ren. Att helsteka en vuxen ren är ett heldagsjobb.