1. Nej.
2. Klipp bort ragg som är i vägen. Man kan borsta lite om hon är dammig. Torka av juvret med fuktug duk. Mjölka ur 2-3 strålar och släng. Så mjölkar du. Direkt efter mjölkningen så silar du mjölken. I brist på en mjölksil så kan du sila genom tyg. Kyl genom att ställa behållaren i iskallt vatten. Sen fryser du.
3. Låter som om du vart för ivrig och värmde råmjölken

Efter 3-4 dagar försvinner den och så kommer det vanlig mjölk som uppför sig som vanlig mjölk brukar.
4. Finns lite oika i böcker och på siter. Sök på ordet cottage cheese. Men, egentligen....gör man som med vitost och bara rör koaglet lite längre, höjer till 40C och häller i ett durkslag och sen ner i kallt vatten ett par, tre ggr, så blir det mkt. likt. Salta och ställ den i durkslaget sen i kylen ett tag och luckra med en gaffel om massan vill flyta ihop. Vill man ha det lite geggigare som i affären så har man i lite grädde eller som vi, getfil. Förvara i kylskåp.