Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kalk till getter...  (läst 614 gånger)

dvärggeten

  • Inlägg: 74
Kalk till getter...
« skrivet: 19 mar-08 kl 13:37 »
Måste börja med att säga att jag är imponerad av alla duktiga getägare!Här får man svar på det mesta.Nu har jag en fråga vad gäller kalk till getter som är dräktiga,mina getter får mineraler,betfor,hö,kraftfoder samt mineralsten men ska jag även tillsätta kalk i maten?Jag har ett svagt minne av att man kan ge dem en spruta oralt efter killning för att förebygga kalkbrist då killingarna diar,det suger ju ur de mesta!Snälla hjälp mig.
Kram

Sajjbertjorven

  • Inlägg: 510
  • www.getter.se
    • www.getter.se
SV: Kalk till getter...
« Svar #1 skrivet: 19 mar-08 kl 21:33 »
Om jag inte minns fel så kan du få granulat utskrivet med diverse mineraler till honorna alternativt så kommer vetrinären ut och sprutar dem om man vill.
20 Dvärggetter och några Dvärgvädurar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

359 gäster, 10 användare (4 dolda)
Landet, Mamsingen, Ett svart får, Radar, Thomas Lindberg, magicmike

* Forum

* Om tidningen Åter- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser