Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  efterlyser riktigt goda förslag på tillagning av rådjurssadel.  (läst 3357 gånger)

leifhh

  • Gäst
Har ett par rådjurssadlar liggande i frysen, skulle nu vilja ha lite inspirerande förslag på hur man kan tillaga dem....

Vildvittra

  • Inlägg: 113
    • Värmland
Ja så väldigt inspirerande är det kanske inte, men min mamma har alltid stekt rådjursadeln hel (dvs men ben) i ugn. Lägg i ugnsform med goda kryddor
(t ex klassiska viltkryddor som rosmarin och andra örter), salt och peppar och en rejäl klick smör. Sen ska steken ösas ganska många gånger under tiden den steks.
Steks till ca 62 grader innertemperatur (kolla med termometer) för rosa kött.
 När den är klar låt den vila ett tag tills den svalnat ordentligt och bena sen ur den och skiva tunt.

Glöm inte att använda stekskyn till sås. Den kan behöva silas, sen gör du världens godaste sås med grädde, buljong, svamp och annat gott.
En potatisgratäng till eller varför inte klassisk hasselbackspotatis. Och gelé.

Lycka till!

Vildvittra
« Senast ändrad: 02 dec-07 kl 21:30 av Vildvittra »

kolaren

  • Inlägg: 190
Jag lägger alltid bacon på, eller lindar om, baconet blir kockens belöning  ;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

598 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jättenöjd och glad över tidskriften Åter!
/ Märit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser