här e ett annat recept på lembas. det förra ska va likt scones.
Lembas Recept
Av Robin C. Poe
Detta säger Tolkien om Lembas:
*De innehöll honung
*De är ljusa på insidan och gyllene krispiga
*De är tunna och rundaktiga. Man kan anta att de var gjorda i nåt sorts bakjärn. (Våffeljärn kan fungera, men ytan blir något annorlunda)
Några andra saker vi kan anta:
*De innehåller frukt och kanske även nektarn från Mallorn-trädet. Detta kan ersättas med Tex. apelsin eller kumquats.
*De innehöll troligen en finmald ljus nöt som kan ersättas med Tex. mandel.
*De innehöll något sort näringsrikt mjöl.
Recept:
*3 ägg
*1 kopp honung (helst vildhonung)
*En matsked apelsinskal eller 3 kumquats tex.
*2 teskedar av apelsinnektar (valfritt)
*Mald mandel (efter egen smak)
*¼ kopp smält smör.
*2-1/4 mjöl (gärna ett fint)
*½ tesked salt
*(Om ni använder ett våffeljärn, tillsätt 1 tesked bakpulver.)
1. Blanda ägg, honung, apelsinskal (eller annan frukt), apelsinnektar och mandeln i en mixer. Kör på max i tre minuter.
2. Häll i en kopp av mjölet. Blanda i en minut.
3. Häll över i en bunke och tillsätt resten av mjölet och saltet. Blanda väl.
4. Baka i 15 sekunder eller tills de är gyllene.
