Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  mjölkgetter  (läst 909 gånger)

vårlök

  • Inlägg: 76
mjölkgetter
« skrivet: 30 sep-07 kl 21:18 »
Hejsan! Funderar på detta med mjölkgetter...vi har funderat på att skaffa några getter för husbehov (mjölk och ost)och undrar hur ofta era mjölkgetter killar? Hur länge ger de mjölk efter att ha fått killingar?
Alternativare i startgroparna

Gruff

  • Inlägg: 4572
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:mjölkgetter
« Svar #1 skrivet: 30 sep-07 kl 22:04 »
Visserligen så finns det getter som mjölkar två år på en killning. Men det är inget som praktiseras regelmässigt på våra breddgrader och med de raser vi har tillgång till här. Vi betäcker dom varje år och sinar dom två månader innan killning. Under de två mjölkfria månaderna har vi ju, osten och sparad mjölk i frysen de gångerna det behövs till matlagningen.

vårlök

  • Inlägg: 76
Re:mjölkgetter
« Svar #2 skrivet: 01 okt-07 kl 10:39 »
Tack! antar att det är stor skillnad beroende på ras också, någon här på forumet som mjölkar göingegetter? Vilken ras rekommenderar ni för ett litet hushålls behov?
Alternativare i startgroparna


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

113 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser