Hej Gittan,
det var ett tag sedan du gjorde din efterlysning. Hoppas att du hittat något recept.
Är dock lite fundersam vad du menar. Är det bara vetemjöl du inte tål? Alltså raffinerat mjöl eller har man konstaterat att du är glutenintolernat dvs har celiaki?
Är du glutenintolernat måste du utesluta vete, råg, korn och eventuellt havre ur din kost. Havre hävdar de lärde att glutenintolernta tål i måttliga mängder.
Som glutenintolerant är det en fördel att kunna baka sitt eget bröd. Det som finns på handeln är tämligen enahanda och blir dyrbart.
I handeln finns mjölmixer som saluförs av Finax
www.finax.se Likaså finns olika blandingar av Jytte-mjöl. PÅ Finax sida finns även recept.
Min erfarenhet av att baka glutenfritt är att det gärna blir torrt och smuligt snabbt. Därför är det bäst att baka "limpor" som man skivar efter brödet svalnat, fryser in och plockar fram varje dag.
/Ebba