Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  apelsinsaft,1933  (läst 2012 gånger)

tänk_positivt

  • Gäst
apelsinsaft,1933
« skrivet: 04 sep-07 kl 00:23 »

skal av 6st apelsiner
1 2/3 liter kokande  vatten
2kg strösocker
40g citronsyra

det vita på skalen skäres bort och skalen skäres i fina strimlor., vilka läggas i porslinskruka.
Det kokande vattnet hälles över och krukan täckes med lock. och får stå i 2dygn.Därefter silas skalen ifrån och sockret och citronsyran tillsättes.Då detta är väl upplöst och saften är klar, tappas den på flaskor.

Radar

  • Inlägg: 1693
    • Jämtland
Re:apelsinsaft,1933
« Svar #1 skrivet: 04 sep-07 kl 21:50 »
Jag förmodar att det är viktigt att man får med så lite som möjligt av det vita i skalet?
Tiden går, som allting annat.
Här går den fort så förbannat.

tänk_positivt

  • Gäst
Re:apelsinsaft,1933
« Svar #2 skrivet: 04 sep-07 kl 22:36 »
Jag förmodar att det är viktigt att man får med så lite som möjligt av det vita i skalet?
japp det stämmer bra! :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

437 gäster, 3 användare
RickardR, javill, addebadde

* Forum

* Om tidningen Åter



- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser