Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fårmage + pung = väska  (läst 1460 gånger)

Guld

  • Inlägg: 639
  • Samlar på hantverkstekniker...
    • Västergötland
Fårmage + pung = väska
« skrivet: 28 aug-07 kl 00:47 »
 Jag undrar hur man eventuellt skulle kunna ta tillvara på en fårmage? Jag vill i så falla garva den och göra en väska av den. Sett bild på internet, med något runt märke mitt på, kan det vara kopplingen mellan mage och tarm?
Dessutom undrar jag hur snittet ska göras om man vill ta tillvara på en baggpung för att göra till miniväska? Har läst att skinnet är tunnt och ganska skört... kan man skära i vidare cirkel så att säga så man får en stadigare kant runt omking "öppningen" som för övrigt sedan bör snöras ihop.
Jag skulle vilja ha pälsen kvar...sett på bild på internet att det kan vara fint men då får det vara långhårig och gärna lite lockig och vågig päls och vit om jag får bestämma..
Jag har inga egna får och kan inget om slakt och bara lite om garvning av fårskinn. Jag har bara garvat fiskskinn ännu...
Någon som provat detta ovan?
Jag vill ta tillvara på gamla tekniker och material.
Hör av er ni som vet något!!!  
Låt kunskap och erfarenhet följa oss alla in i framtiden...låt gamla kunskaper spridas och ge nya erfarenheter till nya generationer med lite nya grepp och idéer, för bevarandet av kultur och tradition för framtiden... och för själsligt välmående i allmänhet....


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser