Anna
To 21 Mars, 2002 - 20:47
--------------------------------------------------------------------------------
Vi odlar majs och får väldigt goda, söta kolvar. Men det skulle vara bra om man kunde använda majskornen i maträtter också. Är det någon som vet hur man får av dem ifrån kolven utan att de går sönder? Hur gör man i industrin?
Anders
Fre 22 Mars, 2002 - 08:27
--------------------------------------------------------------------------------
Torka kolvarna. Kornen är då hela och kan även sås om sorten inte är modifierad.
Jag använder frysta majskolvar som tinat. repar av kornen när man lagar maten.
Hälsn. Anders
Anna
Lö 23 Mars, 2002 - 16:16
--------------------------------------------------------------------------------
Jag känner mig lite dum men hur menar du repa av? Använder du en kniv eller gör du det för hand?
Anders
Sö 24 Mars, 2002 - 19:40
--------------------------------------------------------------------------------
Hej Anna!
Jag gör det för hand . Men det kan vara knepigt kolvarna bör vara riktigt upptinade o ej för blöta. Mognaden på majen har säkert betydelse. jag använder mikron att tina vilket torkar kolvarna ngt. ,får man upp en rad går det lättare sedan , men visst blir någr korn mosade.
Sven Bergersjö
Fre 12 Jul, 2002 - 10:41
--------------------------------------------------------------------------------
Anders, blir det inte popcorn om du tinar majskolvar i micron?