Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Enkla metoder för köttkonservering  (läst 2906 gånger)

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
Enkla metoder för köttkonservering
« skrivet: 22 jul-07 kl 17:17 »
Hej!

Hittade följande länk om enkla metoder för köttkonservering.

http://www.birdflumanual.com/resources/Food_Preservation/files/methMeatPreserveManUN90.pdf

Förmodligen bäst anpassad för varmare klimat än här. Men vi är ju på väg mot varmare klimat sägs det.

Man kanske kan hitta nåt som passar!

Edgar

Fred

  • Inlägg: 2872
  • Fort Stewart, GA, USA
    • Övriga världen
Re:Enkla metoder för köttkonservering
« Svar #1 skrivet: 22 jul-07 kl 19:54 »
Har inte läst tråden då min uppkoppling är så förbannat långsam.

Men den enklaste metoden borde väl bli saltning och/eller torkning.
Inte den snabbaste direkt men väl utprövad och bevisligen väl fungerande.
Och den kräver väldigt lite arbetsinsatts även om det tar tid.
En hel skinka behöver minst 4 månader att bli klar.
En laxsida eller en hjortfile kan man dock grava eller rimma på ett par dagar och få att hålla flera veckor.

/Fred
Fredsivrande knallpåkebärare.
"Freedom isn't free. We all have to give something.
Some give it all."

LazarusX

  • Inlägg: 248
    • Hälsingland
SV: Enkla metoder för köttkonservering
« Svar #2 skrivet: 13 maj-08 kl 20:46 »
lärde mig älska "biltong" i afrika kött skäres i långa strimlor saltas ev kryddas över natt och torkas snabbt och mkt gott enda problemet var mjölksyra i tuggmusklerna
Några getter lite potatis och spannmål sedan klarar jag mig och några till

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Enkla metoder för köttkonservering
« Svar #3 skrivet: 14 maj-08 kl 11:01 »
Jag skulle vilja passa på att fråga: Jag saltar själv fläsklägg, sidfläsk å sånt. Jag gör en saltlake med 1½ liter vatten och 2 dl salt per kilo kött. Men blir det tillräckligt för att få en riktig konserverande effekt, eller är det mest en smaksättning?
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

543 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Dessa välarbetade tidningar ger stor inspiration till att klara sig själv.!
/Inspiration

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser