Jepp, da har jeg bevist, for meg selv og fruen, at det er mulig å salte å tørke kjøtt også om sommeren.
Rundt påsketider fikk jeg tak på to revbenssider fra lamm. Disse kjøpte jeg for den fantastiske prisen av.....25 kr kiloet. Slakteren så lenge på meg å lurte på hva i h.... jeg skulle med det. I alle fall hjem kom dem. 10 liter kokende vann, 1-1.5 kg salt. vannet avkjølt. kjøttet 10 dager i lake. Jeg tenkte ikke på at det blir varmt igjennom et vindu (fønster) å plasserte lakeboksen der. Snikrade ihop en tørkekasse som jeg hengte kjøttet opp i. 3 mnd tørking å jeg fant ut at litt julemat er det vel sesongfor nu. Som sagt så gjort. Etter 24 timer vanning og drøye 2 timer koking har jeg nettopp fråtset i den herligste julematen, midt på sommeren. Det er ikke feil kan jeg si.
Mye bedre en endel av det jeg har kjøpt ferdig opp gjennom årene. Nå skal jeg finne tak på flere lamm som kan foredles til delikatesser..
