Igårkväll satte jag fläderblomsvin enligt receptet som finns med i den där "eget vin-boken". Imorse bubblade det av bara 17 i mäsken som står i jäshink med handduk över. Det ska bli intressant att se, läs smaka, resultatet så småningom
Min äppelcider jag gjorde i höstas börjar nu bli drickbar. Syran är inte så markant längre och den är inte så kantig och vass, dock kunde den vara lite mer fyllig i smaken... Ytterligare en tids lagring så kanske den blir ännu bättre. En del av cidern går till egen äppelcidervinäger som vi nu är självförsörjande på
Jag plockade så mycket fläder att jag frös in en del i plastpåsar som jag sög luften ur. Orkar jag innan den har blommat ut så plockar jag mer och fryser in. Tänkte ha att spetsa andra vinbrygder med tänkte jag. Och till vanlig saft förstås, jag fyllde 10-literskastrullen med en sådan sats också igår.