Även om det juridiskt sett skulle vara lagligt (dvs inte bryter mot någon lag som är beslutad av Sveriges riksdag), så kan det ju ändå vara förbjudet enligt t ex någon myndighets förordning eller lokal (kommunal) föreskrift.
Du bör nog kolla om din kommun har något eget regelverk för eldstäder som gäller på den plats där du har din panna. På vissa håll gäller krav på miljögodkännande mm i hela kommunen, andra kommuner har inga krav alls, ytterligare andra ställer krav bara i vissa områden (t ex områden med detaljplan).
Sådana krav gäller ibland bara pannor avsedda för bostadsuppvärmning och/eller pannor som är installerade i eller i anslutning till byggnader. Om de är utformade på så sätt, så kan man kringgå dem t ex om varmvattnet från pannan används till något annat än uppvärmning av boningshus, eller om pannan inte är placerad i en byggnad (exempelvis fristående utomhus, i en container eller på en släpvagn). Men man måste läsa regelverkstexten (troligen i form av en lokal ordningsföreskrift) för att få klart för sig vad som verkligen gäller. Inte lita på något lättläst dravel som är sammanfattat av en inhyrd webbredaktör hos kommunen eller liknande.