Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Beteende: morrande höna?  (läst 240 gånger)

Algiz

  • Inlägg: 5
    • Uppland
Beteende: morrande höna?
« skrivet: 01 sep-20 kl 11:26 »
Familjen har nyligen utökats med några rara Hedemorahöns plus tupp. En av hönorna har ibland ett intensivt morrande för sig, som vi inte riktigt förstår innebörden av. Det händer inte i närheten av något ägg-business utan i hönsgården eller när de går ute på tomten. Jag tolkar det som någon slags varning eftersom alla hönsen då står stilla och trycker, och "vakthönan" morrar oupphörligt flera minuter i sträck med 3 sek långa, djupa morr. I början tänkte jag det var ett farligt djur i närheten men har aldrig sett något alls i samband med detta. Också mycket osannolikt att det är mig hon protesterar mot, de är alla sällskapliga och är gärna precis mitt i vad vi än håller på med.
Har sett o hört skillnaden på deras ordinarie varningsläten: tuppens skorrande när det kommer en rovfågel, och deras unisona höga kackel när de ser något suspekt på marknivå. Är det nån som har förslag på hur att tolka detta hönslingo?  ::)

Permission

  • Inlägg: 980
    • Uppland
SV: Beteende: morrande höna?
« Svar #1 skrivet: 01 sep-20 kl 20:41 »
Allmänt läte som uppmanar till vaksamhet, något som kan vara farligt men som ännu inte är identifierat som farligt.

Algiz

  • Inlägg: 5
    • Uppland
SV: Beteende: morrande höna?
« Svar #2 skrivet: 08 sep-20 kl 14:42 »
Låter rimligt, tack för svar!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

347 gäster, 3 användare
Friden fri, Widevitt, fraxinus80

* Forum

* Om tidningen Åter- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser