Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Att bli vegeterian. Så här kan du göra.  (läst 326 gånger)

kretslopp

  • Inlägg: 1679
  • 68 år arbetat med lantbruk skog, har mindre gård
    • Småland
Att bli vegeterian. Så här kan du göra.
« skrivet: 24 jul-20 kl 12:12 »
Innan du blir vegetarian; -Ät presis som vanligt också kött en månad. -Skriv en måltidsdagbok, där du skriver ned vad du äter. -när månaden är över, Tar du fram alla snarlika måltider och lägger till vad du ibland äter som tillbehör. Till exempel inlagd rödbeta, lingon och gröna ärter till kalops. När det är gjort gör du en matsedel genom att stryka köttet och ibland lägga till något nytt. Jag har några exempel; Spagetti med köttfärssås -blir spagetti som vanligt och en sås där du bytt ut köttfärsen mot riven morot. -Ärtsoppa med fläsk -blir ärtsoppa som kokas som vanligt men med lök och slantad morot. Det finns en uppsjö med köttersättning som du kan falla för, men det är inte nödvändigt. Svamp, bönor, tomater mm är mycket användbart. Ibland när jag beställer vegetariskt i restaurang, så har dom en massa olika grönsaker på en gång i rätterna. När vi lagar själva använder bara någon åt gången av alla goda grönsaker för att känna just den grönsakens smak och textur.
kretslopp

Tångräkan

  • Inlägg: 1219
    • Åland
SV: Att bli vegeterian. Så här kan du göra.
« Svar #1 skrivet: 25 jul-20 kl 17:27 »
Innan det kommer en massa nåjs om proteiner behöver vi nog tillägga att det är bra om man gillar linser och bönor. En vegetarian som har koll på detta och äter varierad vegetarisk kost får i sig alldeles tillräckligt av allting men man kan inte bara byta ut köttet mot morötter, baljväxter måste till, i varje fall om man är ung och fysiskt aktiv. Sen är det bara att tuta och köra. 
Var dig själv, alla andra är redan upptagna.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

305 gäster, 5 användare
fraxinus80, statustrött, Friden fri, Earthbridge, Anna-Sofia

* Forum

* Om tidningen Åter- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser