Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Timmersläde och kätting  (läst 92 gånger)

dj.karlstad

  • Inlägg: 2
    • Värmland
Timmersläde och kätting
« skrivet: 18 maj-20 kl 13:51 »
Hej
Jag har också en timmerkärra utan kran så jag har istället skaffat en timmersläde. Lite nybörjare så jag funderar på vad som passar bäst att koppla släden till traktorn och hur man spänner fast träden.
Släden behöver komma en bit från dragkroken på traktorn. En kätting eller rundslinga eller annat? Till släden så har jag en björnbindelse men till den behövs kätting och något som sätter fast den. Schakel? Hur kraftig kätting? Eller ska jag testa med sånt spännband man brukar ha på släpkärran?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

607 gäster, 7 användare (1 dolda)
Henrik S, jonastrygg88, Landet, Ping, hofboss, peter qvist

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser